Koor Radoejsja Bergen NH

Wereldmuziekkoor onder leiding van Lupko Koetje

Armeens Oratorium zondag 29 mei 2022 om 15:00 in de Ruïnekerk in Bergen NH

Op zondagmiddag 29 mei 2022 om 15:00 uur wordt in de Ruïnekerk in Bergen door het Bergens koor Radoejsja en een gelegenheidsorkest het Armeens oratorium uitgevoerd.

Het is de reprise van de succesvolle concerten die de muzikanten en het koor in 2015 en 2017 hebben gegeven in Bergen NH en Zuid-Scharwoude.

Voor de pauze worden er een aantal Armeense liederen gezongen.

Na de pauze voert men van de Armeense componist Chatsjatur Avedisian het zevendelige oratorium uit dat in 1985 werd geschreven ter herdenking aan de genocide in 1915. Hierin komt het verdriet en de hoop van het Armeense volk in tekst en muziek tot uiting.

Honderd jaar geleden begon in het Osmaanse Rijk, tot aan de 19e eeuw de belangrijkste staat in het Middellandse Zeegebied en het nabije Oosten, de genocide op het Armeense volk.

Hoewel de genocide honderd jaar geleden plaatsvond en alle betrokken personen overleden zijn, speelt de Armeense genocide in de huidige (internationale) politiek nog steeds een grote rol.

Vanaf de jaren zestig begonnen Armeniërs in de diaspora wereldwijd om erkenning en aandacht te vragen voor de genocide.

Helaas is dit muziekstuk, geschreven ter herdenking aan de Armeense genocide, vandaag de dag nog steeds actueel. In dezelfde regio worden nog steeds misdaden tegen de menselijkheid begaan. Gaat de strijd om religie, macht en land nog steeds door. En vallen er weer ontelbare slachtoffers.

Ook ter nagedachtenis aan hen wordt het Armeens Oratorium uitgevoerd.

Reserveringen online via onderstaand formulier mogelijk tot en met zaterdag 28 mei 2022 23:59 uur.

Er zijn slechts beperkt kaarten beschikbaar, om teleurstelling aan de deur te voorkomen, adviseren we te reserveren.

Reserveringen

Soort ticket Prijs Plaatsen
Volwassenen 15,00
Kinderen
t/m 12 jaar
7,50


Verder Bericht

© 2022 Koor Radoejsja Bergen NH

Thema door Anders Norén